"Orice lucru trebuie explicat in cel mai simplu mod posibil, dar nu mai simplu decat atat". A. Einstein

vineri, 17 octombrie 2008

Intalnire bilaterala pe tineret romano-chineza!

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 17 – 20 octombrie 2008 Autoritatea Naţională pentru Tineret din România va primi vizita unei delegaţii de funcţionari din domeniul tineretului din Republica Populară Chineză. Această vizită oficială are loc în baza invitaţiei preşedintelui ANT, domnul Kovács Péter, în cadrul Programului Bilateral de Schimburi în domeniul tineretului între cele două state. Cei şase membri ai delegaţiei chineze sunt persoane care deţin funcţii importante în cadrul Uniunii Tineretului Comunist din Republica Populară Chineză şi în cadrul Federaţiilor de tineret din întreaga Chină.

Programul vizitei va cuprinde întâlniri cu funcţionari din domeniul tineretului din ţara noastră, reprezentanţi ai ANT, în vederea discutării situaţiei tinerilor şi a politicilor de tineret din cele două state, dar şi vizitarea unor centre de tineret, inclusiv a Complexului studenţesc Tei. De asemenea, va avea loc o întâlnire între delegaţia chineză şi reprezentanţii Consiliului Tinerilor din România, inclusiv o sesiune de lucru, tinerii ONG-işti români dorind să afle mai multe despre politicile de tineret din China, dar şi să îşi prezinte propriile proiecte şi iniţiative, în vederea unui schimb de experienţă şi pentru o eventuală dezvoltare ulterioară a unor proiecte comune în viitor.
Va avea loc şi o întrevedere cu reprezentanţi ai Grupului parlamentar de prietenie româno-chinez, dar şi vizitarea câtorva obiective turistice şi culturale importante din ţara noastră (Palatul Parlamentului şi Castelul Peleş).

0 comentarii: