"Orice lucru trebuie explicat in cel mai simplu mod posibil, dar nu mai simplu decat atat". A. Einstein

vineri, 31 octombrie 2008

Asociafia Ateliere fara Frontiere- Rominia va face la sfirsitull unii noiembrie
2008 o selectea proiectelor in partea Structurilo Asociative de Tineret in urma
careia asocialiiles eleclionatev or fi dotatec u calculatoareV. or fi seleclionate
proiecteled e dezvoltareso ciali,a ccesl a educa{iei,n tegrareg imixitates ociali.

Mai multe detalii
Raluca Gheorlan
Director executiv
Ateliere Fara Frontiere Romania
E: r.gheorlan@ateile rsansfrontieres.org
atel ierefa rafro ntiere@g ma i I . com

VIZITĂ DE STUDIU ÎN FLANDRA, REGATUL BELGIEI


În baza Programului de cooperare dintre Regiunea Flandra, Regatul Belgiei şi România 2008-2009, Autoritatea Naţională pentru Tineret organizează selecţia a trei reprezentanţi ai sectorului non-guvernamental de tineret pentru a lua parte la o vizită de studiu care se va desfăşura în Flandra în perioada 17.11.2008 – 23.11.2008.
Tema acestui schimb va fi “Politica de tineret la toate nivelurile”.

Cheltuielile de transport internaţional vor fi suportate de către Autoritatea Naţională pentru Tineret, partea belgiană asigurând transportul naţional, cazarea şi mesele.

Condiţii de înscriere pentru participanţi:

- cunoaşterea limbii engleze;
- vârsta între 18 şi 30 de ani;
- să fie membru al unui ONG de tineret;
- CV european al participantului + al ONG-ului;
- să redacteze o lucrare de maximum 2 pagini în care să prezinte concret principalele trei iniţiative din domeniul tineretului pe care ar dori să le vadă aplicate la nivel naţional;


CV-urile şi lucrarea se vor trimite până pe 5 noiembrie ora 12:00 pe email la ant.international@yahoo.com

marți, 21 octombrie 2008

Ministerul Tineretului şi Sportului din Maroc mulţumeşte ANT



Catre presedintele ANT Romania

Ca urmare a participării unui grup de tineri marocani într-un sejur cultural şi educativ în România, conform acordului încheiat, vă aducem la cunoştinţă satisfacţia noastră faţă de ospitalitatea şi primirea călduroasă oferită grupului în cauză.

Profit de această pentru a adresa mulţumiri atât dvs cât şi întregului personal al Autorităţii Naţionale pentru Tineret .

Îmi exprim dorinţa continuării şi consolidării cooperării noastre în domeniul schimbului de tineri în anii ce vor veni.

Vă rog să acceptaţi, domnule preşsedinte, înalta mea consideraţie.

Secretarul General

Karim AQARY

vineri, 17 octombrie 2008

Intalnire bilaterala pe tineret romano-chineza!

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 17 – 20 octombrie 2008 Autoritatea Naţională pentru Tineret din România va primi vizita unei delegaţii de funcţionari din domeniul tineretului din Republica Populară Chineză. Această vizită oficială are loc în baza invitaţiei preşedintelui ANT, domnul Kovács Péter, în cadrul Programului Bilateral de Schimburi în domeniul tineretului între cele două state. Cei şase membri ai delegaţiei chineze sunt persoane care deţin funcţii importante în cadrul Uniunii Tineretului Comunist din Republica Populară Chineză şi în cadrul Federaţiilor de tineret din întreaga Chină.

Programul vizitei va cuprinde întâlniri cu funcţionari din domeniul tineretului din ţara noastră, reprezentanţi ai ANT, în vederea discutării situaţiei tinerilor şi a politicilor de tineret din cele două state, dar şi vizitarea unor centre de tineret, inclusiv a Complexului studenţesc Tei. De asemenea, va avea loc o întâlnire între delegaţia chineză şi reprezentanţii Consiliului Tinerilor din România, inclusiv o sesiune de lucru, tinerii ONG-işti români dorind să afle mai multe despre politicile de tineret din China, dar şi să îşi prezinte propriile proiecte şi iniţiative, în vederea unui schimb de experienţă şi pentru o eventuală dezvoltare ulterioară a unor proiecte comune în viitor.
Va avea loc şi o întrevedere cu reprezentanţi ai Grupului parlamentar de prietenie româno-chinez, dar şi vizitarea câtorva obiective turistice şi culturale importante din ţara noastră (Palatul Parlamentului şi Castelul Peleş).

joi, 16 octombrie 2008

Delegati ai României


Autoritatea Naţionala pentru Tineret prin Direcţia Relaţii Internationale şi Consiliul Tineretului din România anunţă organizarea în data de 23 octombrie 2008 a evenimentului Delegati ai României.

Evenimentul Delegaţi ai României îşi propune să pună faţă în faţă tinerii reprezentanţi ai României în evenimentele internaţionale de tineret cu cei pe care aceştia îi reprezintă. Scopul este acela de a crea un transfer de Know-how în beneficiul unei reprezentări profesioniste care să aducă numai avantaje tuturor celor implicaţi.

Evenimentul va avea loc la sediul ANT din str Vasile Conta nr 16, la sala Hagi etaj 8, de la ora 11:00..

Cei interesaţi sunt rugaţi să şi confirme participarea la următoarele adrese de contact

Daria Catalui Consiliul Tiineretului din România 0727297285,

daria.catalui@ctr.ro

vineri, 3 octombrie 2008

Gandul scrie despre cei doi tineri delegati care participa la ONU sprijiniti si de catre DRI!

Doi studenţi români vor face legea la ONU

Alexandra Martin şi Bogdan Covaliu vor fi vocea tinerilor români la ediţia cu numărul 63 a Adunării Generale a ONU. Cei doi studenţi, de la Universitatea de Vest din Timişoara, respectiv Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, din Cluj-Napoca, au plecat, ieri, spre sediul ONU din New York. Principalele probleme pe care le vor dezbate în cadrul adunării vor fi gradul de ocupare a forţei de muncă şi implicarea tinerilor în societatea civilă. Acesta este al treilea an consecutiv în care România îşi trimite reprezentanţi la ONU, prin programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite”. (E.L.)

http://www.gandul.info/scoala/doi-studenti-romani-vor-face-legea-la-onu.html?3934;3256794