"Orice lucru trebuie explicat in cel mai simplu mod posibil, dar nu mai simplu decat atat". A. Einstein

joi, 11 septembrie 2008

ANT-DRI in mass-media!

România şi Italia colaborează din nou în domeniul tineretului

Gandul, 12 SEPTEMBRIE 2008

Reprezentanţii Ministerului italian de Externe şi cei ai Autorităţii Naţionale pentru Tineret (ANT) vor semna, astăzi, un protocol de colaborare în domeniul tineretului. După negocierile de ieri, cele două părţi au convenit asupra formei finale a Programului Bilateral de Schimburi, program suspendat în ultimii doi-trei ani.
Acţiunea este de fapt o încercare de a repara imaginea României, şifonată mai ales după ce presa italiană a relatat o serie de incidente, în care au fost implicaţi emigranţi români. Şeful Direcţiei Relaţii Internaţionale din cadrul ANT, Victor Ionescu, ne-a precizat că, în următorii doi ani, se vor derula mai multe proiecte concrete, unul dintre acestea vizând schimbul de experţi de tineret. Astfel, în luna noiembrie, o delegaţie română, formată din cinci reprezentanţi ai O.N.G.-urilor şi instituţiilor româneşti care derulează programe de tineret, vor merge în Italia, pentru a observa activitatea colegilor italieni.

Delegaţia italiană va vizita România în perioada februarie – martie 2009. Selectarea participanţilor se va realiza prin concurs, organizat la nivel naţional. Un alt proiect vizează colaborarea dintre organizaţiile non-guvernamentale din cele două ţări. Printre temele de interes se numără stimularea asociaţiilor de tineri artişti, prin organizarea de festivaluri pe teritoriul României şi Italiei, derularea unor proiecte în sprijinul femeilor aflate în şomaj şi schimbul de tineri cercetători, care predau în universităţi. (M.B.)

0 comentarii: