"Orice lucru trebuie explicat in cel mai simplu mod posibil, dar nu mai simplu decat atat". A. Einstein

vineri, 11 iulie 2008

Intâlnirea Directorilor generali de tineret de la Marsilia

În perioada 9-10 iulie a.c. are loc la Marsilia, în Franţa, Întâlnirea Directorilor generali de tineret, organizată de către Ministerul Sănătăţii, Tineretului, Sportului şi Vieţii Asociative din Franţa, sub egida preşedinţiei franceze a Uniunii Europene (1 iulie - 31 decembrie 2008). Reuniunea se suprapune pentru o zi cu evenimentul de tineret organizat în perioada 5-9 iulie la Marsilia. România va fi reprezentantă la acest eveniment de Directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale din cadrul ANT Victor Ionescu precum şi de Şeful de Birou DRI Mihai Sebe.

Vor avea loc o sesiune comună cu participanţii la evenimentul de tineret, în cadrul căreia tinerii vor prezenta rezultatele şi concluziile lucrărilor lor pe tema: „Tineretul, actor şi vector al dialogului intercultural", precum şi o informare din partea Comisiei, urmată de revizuirea cadrului de cooperare în domeniul tineretului (informare asupra progreselor făcute şi discuţii libere).

O altă temă pe ordinea de zi va fi voluntariatul, conform priorităţilor anunţate ale preşedinţiei franceze. Comisia va prezenta noua iniţiativă pe care o propune pe tema activităţilor de voluntariat şi câteva state membre vor prezenta exemple de bune practici în acest domeniu.

În ultima zi se va aborda o altă tema prioritară a preşedinţiei franceze, respectiv sănătatea tinerilor. Se va prezenta o propunere de text al unei rezoluţii pe această temă, ce se doreşte să fie adresată miniştrilor de tineret în cadrul consiliului din noiembrie. Comisia va prezenta activităţile Uniunii Europene legate de tema sănătăţii tinerilor. De asemenea, unele state membre vor prezenta exemple de bune practici.

Va fi din nou abordată tema dialogului intercultural, dezbătându-se concluziile evenimentului de tineret referitor la cum pot fi cel mai bine satisfăcute nevoile tinerilor.

Ultimul subiect pe ordinea de zi este o informare din partea Comisiei pe tema implementării programului Tineret în Acţiune

0 comentarii: