"Orice lucru trebuie explicat in cel mai simplu mod posibil, dar nu mai simplu decat atat". A. Einstein

marți, 1 iulie 2008

Workshop asupra „Recunoasterii educatiei non-formale in domeniul tineretului”

În perioada 9-11 iunie 2008 a avut loc la Praga la workshop-ul european „Recunoaşterea educaţiei non-formale în domeniul tineretului.”

Evenimentul a fost organizat de Parteneriatul Consiliul Europei – Comisia Europeană, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului şi Institutul Naţional pentru Copii şi Tineret din Republica Cehă, Agenţia Cehă pentru Programul „Tineret în Acţiune”, Centrul pentru Cooperarea Resurselor şi Training SALTO.

Participanţii au reprezentat instituţii diferite precum ministere de profil, agenţii naţionale care desfăşoară programul „Tineret în Acţiune”, structuri asociative pentru tineret. De asemenea, workshopul a beneficiat şi de aportul cercetătorilor David Hansen (Universitatea din Kansas), Lynne Chisholm, Helmut Fennes (Institutul de Ştiinţe Educaţionale, Universitatea Leopold Franzens din Innsbruck), Irina Bohn (Institutul pentru Muncă şi Educaţie Socială din Frankfurt), Martin Taru (Intitutul de Tineret din Estonia) şi trainerii Mr Miguel Angel Garcia Lopez, Paul Kloostermann, Darko Markovic (Inn.side - people and training din Serbia), Mark Taylor.

Obiectivul principal al workshop-ului a fost acela de a trece în revistă principalele realizări la nivel european în ceea ce priveşte recunoaşterea învăţării non-formale, dar şi trecerea în revistă a situaţiei la nivel naţional, aşa cum este ea văzută de fiecare actor în parte (instituţie de stat, structură asociativă de/pentru tineret, cercetători, traineri).

Mai jos vă prezentăm poziţia Autorităţii Naţionale de Tineret. Cu această ocazie suntem interesaţi, pe de-o parte, să primim comentariile, aprecierile, criticile, sugestiile dumneavoastră, dar să şi aflăm cum aţi răspunde la întrebările formulate de către Consiliul Europei în parteneriat cu Comisia Europeană.

0 comentarii: